- Preis-Leistungs-VerhältnisEher schlecht
Dworek ogólnie ładny, czysty, jasny i przestronny. Ciepłe i przyjemne wnętrza. Ale! stołówka może przyjąć mniej osób niz pokoje, więc mamy do wyboru, albo poczekać aż ktoś skończy jeść, albo dosiąść się do kogoś do stolika, co nie daje komfortu i luzu podczas jedzenia.
Pokój ładny, przytulny. Jedyna wada, to brak podwójnego łóżka i brak możliwości zamiany. Dwa pojedyncze ciężkie do zsunięcia.
Jak już pisałam wyżej stołówka kiepska. Śniadanie nieurozmaicone, w formie szwedzkiego stołu. Do wyboru płatki, parówki, jajecznica, biały ser, żółty, trochę wędliny, dżem, miód i tyle. Obiad porcjowany, bez rewelacji, kolacje średnie. Śniadania dopiero od godz. 9, na każdy z posiłków była jedynie godzina.
Pomijając Panią Kosmetyczkę ( chyba Pani Karolina ), to niestety nie możemy się nikim zachwycić. Właściciel, który podobnież jest rehabilitantem i w ramach grouponu miał udzielić konsultacji, po prostu opowiedział o sprzętach, które mają. Właścicielka przydzielała nam zabiegi nie pytając jaka pora dnia nam pasuje, nie interesowały ja nasze plany - po prostu dała nam kartę ( tj. zwykłą kartę zgiętą na pół ) z zapisanymi godzinami, zabiegami i nr. gabinetów, oraz dopisała opłaty, o których nie wspomniała, że dopisuje - chodziło o opłaty, o których wiedzieliśmy ( klimatyczna oraz parking ). Przyjechaliśmy w piątek wieczorem, wyjeżdżaliśmy w niedzielę - przez ten czas NIKT nie sprzątnął pokoju. Nie zmieniono ręczników, nie pościelono łóżka, nie uzupełniono herbaty. Siłownia jest wyposażona w gruszkę bokserską oraz worek - po pytaniu o rękawice na twarzy starszej pani ( chyba matka/teściowa właścicieli ) pokazało się zdziwienie i odp. że ona nie wie, nikt do tej pory nie pytał. Więc można sobie poboksować, ale gołymi rękoma. Ewentualnie z własnymi rękawicami można przybyć. Przy wymeldowaniu wspomniałam o braku sprzątania i zasugerowałam zniżkę przy regulowaniu płatności. Starsza pani się wielce oburzyła, że przecież mieliśmy groupon, więc i tak mieliśmy tanio ! Powiedziałam, że wystarczyło powiedzieć przepraszam, to spojrzała na mnie jak na idiotkę. Powiedziała również, że nie jesteśmy inaczej traktowani niż goście komercyjni :) dlatego zapłaciliśmy 20zł za parking, który jest bezpłatny i nie dostaliśmy na to paragonu.
Pensjonat leży w cichej okolicy, do parku ok 15 minut piechotą - droga niekoniecznie przystosowana do spaceru, więc lepiej podjechać samochodem.
Kinder: | Keine Kinder |
Dauer: | 1-3 Tage im Januar 2014 |